Uit eten
Gen Z en millenials eten graag buiten de deur. 43% van Gen Z en 32% van millennials gaat minstens één keer per week uit eten.
Lekker makkelijk is de toekomst. Maar dat was vroeger ook al zo. Er worden al tientallen jaren spullen uitgevonden om koken makkelijker en sneller te maken. Dat is niets nieuws!
Al in de 19e eeuw was er bijvoorbeeld de thermostaat. Deze was bedoeld om eten lang warm te houden. Handig als je wist dat je laat thuis zou zijn, of nog even tussendoor een ander klusje moest doen.
Deze apparatuur is niet veel veranderd. Nu werken ze vaak op elektriciteit in plaats van met kolen, maar het werkt nog steeds hetzelfde. Is het tijd voor wat vernieuwing?
Welke keukenapparatuur is het nieuwst?
Gemak in de keuken kent nu veel vormen. Zo heb je wasmachines, zodat je de afwas niet meer hoeft te doen. Of broodbakmachines, die zelf brood maakt van losse ingrediënten.
Of natuurlijk de magnetron, die in een paar minuten je eten opwarmt.
Kunnen we apparatuur met elkaar fuseren? Een koelkast die zijn warmte aan de achterkant direct gebruikt als bordenwarmer? Slim gebruik van energie!
En wat gebeurt er als we AI in de keuken zetten? Dan krijg je een slimme oven die precies weet wanneer het eten gaar is. Of een AI die artificieel proeft of je eten goed gekruid is, misschien.
Robots
Of is koken in de toekomst overbodig en kunnen robots het werk doen? Dan hoef je niet eens meer eten te bestellen, maar heb je een privéchef in huis. Zo’n toekomst is misschien wel dichterbij dan je denkt...
Wat denk jij?
Welke keukenapparaten mogen wel een update krijgen? En hoe ziet de keuken van de toekomst er dan uit?