Ga direct naar: Hoofdinhoud

Duurzaam naar je muziek luisteren

Muziek wordt overal de hele dag door gedraaid, het is voor sommigen bijna een levensbehoefte. Wist je dat je daarbij ook voor duurzamere opties kan kiezen? We vertellen je hieronder welke.

Lily Sophie Maigret

Lily Sophie Maigret

Student Journalistiek, Hogeschool Utrecht

Overstappen op oude snufjes

Vroeger hadden we zulke apps nog niet en luisterden mensen muziek op bijvoorbeeld een platenspeler. Wat nu weer steeds populairder wordt: artiesten brengen bij hun albums vaak weer een vinyl versie uit. NEMO Science Museum heeft een hele collectie van platenspelers door de tijd heen. De productie van vinyl is alleen vrij belastend voor het milieu. Dat komt omdat er olie voor de productie van zo'n plaat nodig is. Kies daarom dus bijvoorbeeld voor tweedehands vinyl. In de meeste kringloopwinkels zijn er rijen en rijen van te vinden! 

Dus, als je verder wil luisteren..

Wat je ook doet, het zal impact hebben op het milieu. Dat kan negatief zijn, maar het kan ook een positieve impact hebben. Als je tweedehands koopt kan je al een groot verschil maken. Ook rekening houden met kleine dingen zoals offline naar streamingdiensten luisteren heeft positieve impact. En dan geniet je van muziek op een manier die niet alleen goed klinkt, maar ook goed is voor onze aarde.